Youtube Video

7'den 70'e Vatanımı Seviyorum Diyen Herkesi İlgilendiren Bir Mesele

7'den 70'e Vatanımı Seviyorum Diyen Herkesi İlgilendiren Bir Mesele

Cüneyt Günay

Tarih:2018-01-26 / Hit:6650

Birkaç gün önce Alman hükümeti Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elindeki Leopard tanklarının modernizasyonu projesini askıya aldığını açıkladı. Gerekçe olarak Reuters haber ajansına konuşan bir Alman hükümeti sözcüsü, proje için gereken onayın Almanya'da koalisyon hükümeti kurulana kadar verilmeyeceğini duyurdu. Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisi, kararın arkasında Türkiye'nin Afrin operasyonunda bu tankları kullanmasının olduğunu yazdı.

Gelelim 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na Kıbrıs Barış Harekatında Amerikan silahları kullanıldı diye Amerikan Kongresi’nin 1975 Şubatı’ndan 1978 Eylül’üne kadar silah ambargosuna uğradık. Tam 3 yıl Amerika Türkiye’ye silah satışını durdurdu.

Silahlardan ve silah endüstrisinden anlamam ama Kıbrıs Harekatındaki ABD'nin tutumu ve şimdi yaşadığımız Almanya'nın tutumu bu ülkenin bir vatandaşı olarak çok ağrıma gitti.

Düşünün parasını veriyorsunuz ancak istediğiniz zaman istediğiniz yerde kullanma yetkiniz yok. Kullanırsanız ya ambargoya uğrayıp silah satışını veya silahların modernizasyonunu durduruyorlar. Yani elinizdeki silahlar bir işe yaramıyor.

Demek ki para ile silah satın almak ülke savunması için yeterli değil çünkü modernizasyonu durdurduk dedikleri an silahlar elinizde bir demir yığınından farklı değil. Bunu bir iphone gibi de düşünebilirsiniz bir iphone aldınız ancak telefonunuz güncellenmiyor yani kısacası uygulamaları çalıştırmadığı için bir işe yaramıyor.

Durum uçaklarda daha ciddi çünkü kendiniz üretmiyorsunuz kendi yazılımınız değil. Allah korusun uçak satın aldığınız bir ülke ile savaş durumunda kim bilir ne gibi sıkıntılar yaşanır.

 

Bütün bunlar gösteriyor ki, bir an önce yerli ve milli bir silah sanayiini güçlü bir şekilde kurmalıyız. Biz uçak yapamayız, uçak yapmak o kadar kolay değil safsatalarından kurtulup ecdad teknolojiyi nasıl üst seviyede kullandıysa o teknoloji ile alınmaz denilen Konstantin’i aldıysa, Roma İmparatorluğunu tarihe gömdüyse şimdi sıra ecdadın torunlarında.

Sadece Cumhurbaşkanımızın çabası ile bu iş olmaz.Hiç durmadan ülkemiz için gece gündüz çalışmamız vatanını seven herkese farz. İlkokula başlayan talebeden, üniversitedeki talebesine, işçisine, memuruna, milletvekiline kadar herkesin üzerine düşeni en iyisi ile yapmak boynunun borcu. Zaman iş yapar gibi görünme değil, iş yapma zamanı.

BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

  • Biz bunları yıllar öncesinden söylüyoruz. Oysa bazı geri zekalılar yok efendim öyle değil bizler kullanmasını bilmiyoruz, parasını verdik her zaman her yerde kullanırız diyorlardı. Terör olayında aynı adam senin askerine seni hedef gösteriyor.neden koordinatlar çünkü onun bilgisinde. İstediği koordinatı veriyor, orada ise senin askerin var. Yıllarca böyle olmadı mı oldu. neden mühendisler şehit edildi neden yerli teknoloji ye bu hükümet zamanında ağırlık verildi. Bunları iyi bilmek iyi algılamak gerekiyordu. Herşeyin iyi veya kötü yerlisi makbuldür. Buna basın da dahil yerli basın bizim her şeyimizdir. Oysa yabancı basın işine geleni alıyor işine gelmeyeni sansurluyor. Bu sadece tank top tüfek için değil tüm yerli malı için geçerlidir. Devir teknoloji devri. Devir gayri müslimlerin ihanet devri.

    Bayram Ali Demir

    2018-01-28 00:00:00

YORUM YAZ




Yazarın Diğer Makaleleri

Kayseri Seyahatnamesi

Bir şehri yakinen tanımak için en az üç gün kalmak lazım. Bu da çok şükür bize Kayseri’de nasip oldu. Kayseri’yi görmeden evvel Kayseri denilince aklıma muhtemelen ...

İnegöl Fatihi Turgut Alp'a Vefa

Geçen sene İnegöl’e gittiğimde İnegöl’ün tarihi mekanlarını da bir tarihçi olarak ziyaret ettim. İshak Paşa Külliyesi, Osmanlı Hanedanın ilk şehidi Bayhoca’nın kabr...

Fatih'te Su Çeşmeden İçilir

“Su gibi aziz ol”, “Su verenlerin çok olsun” diye dilimize yerleşen dualar vardır. Bu dualarda yer almak içinde ecdadımız suya, sebile, çeşmeye çok önem vererek şeh...
Tüm Yazıları