Youtube Video

Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Buluşması Bursa'da

Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Buluşması Bursa'da

Tarih:2016-06-11 / Hit:3229

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin Avusturya büyük buluşması, tarihi şehir Bad Ischl’de yapıldı. 3 gün süren toplantıya, 74 ülkeden 106 şehir temsilcisi katıldı. Bursa’yı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile Başkan Danışmanı Ahmet Erdönmez’in temsil ettiği toplantıda, birliğin 2 yılda bir gerçekleştirdiği büyük toplantının sonraki ilkinin Bursa’da yapılması kararlaştırıldı. Birlik yönetim kurulu, Bursa’ya ilişkin kararı oy birliği ile aldı.

Konferansta, 2018 toplantısına ev sahipliği yapmak için adaylığını açıklayan İran (Şiraz), Malta ve Slovenya gibi tarihi ülkelerin şehirleri de vardı ancak finale Bursa kaldı. Dünya Tarihi Kentler Birliği yönetimi, konferansta önce Bursa’nın tanıtımına ilişkin sunumu izledi. Ardından gelen talep üzerine aynı sunum, birlik genel kurulunda tekrar edildi. Bunun üzerine kentin tanıtım sunumu, 106 şehir temsilcisinin katıldığı genel kurulda gösterildi. 2018 yılı toplantısının Bursa’da gerçekleştirilecek olması, Dünya Tarihi Kentler Birliği üyeleri arasında büyük memnuniyetle karşılandı.

2018’de Bursa’da

Alınan kararı değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avusturya’daki konferansta Bursa İpeğinin serüveninin anlatıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas tarafından yapılan sunumun davetlilerin büyük ilgisini çektiğini ifade eden Başkan Altepe, “Daha sonra Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 2 yılda bir gerçekleştirdiği büyük buluşmanın bir sonrakinin Bursa’da yapılmasını teklif ettik. Daire başkanımız Aziz Elbas ve arkadaşlarımızın önerisi, şehrin tanıtım sunumunun ardından oy birliğiyle kabul edildi” dedi.

Alınan kararla birlikte 2 yıl sonra yapılacak Dünya Tarihi Kentler Birliği Bursa Konferansı’nın kesinlik kazandığını söyleyen Başkan Altepe, “Bu dönemki buluşma 3 gün boyunca Avusturya’daydı ama inşallah 2018’de Bursa’da olacak. Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Onlarca şehirden temsilciler Bursa’da ağırlanmış olacak. Bu durum, Bursa’nın yaptığı çalışmalar sonucu gördüğü ilgiyi de en güzel şekilde ispat etmiş oluyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bu arada; Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 2018 konferansı için Bursa’yı anons etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Ahmet Erdönmez, birlik üyelerine yönelik teşekkür konuşması yaptı. Erdönmez, Bursa’nın hem doğası hem tarihi ile önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, karardan dolayı yetkilileri tebrik etti.

Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Japonya’nın Kiyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ise, Bursa’da yapılacak toplantının kapsam ve içerik bakımından çok daha büyük olacağını açıkladı.

 

 

YORUM YAZ




Son Eklenen Yazılar

Dünya'nın En Eski Ekmeği Çatalhöyük'te Bulundu

  Dünyada kentleşmenin olduğu ilk yerlerden Çatalhöyük'teki kazıda 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu. Konya'nın Çumra ilçesinde yer alan, Neolitik ...

Unutulan Büyük Türk Hükümdarı Babürşah ve Panipat Savaşı

Tarihte, Türkler tarafından Türkistan’da Selçuklu, Timurlu; Anadolu’da Osmanlı Devletleri gibi, Hindistan’da da muhteşem “Babürlü” veya “Gürganiye” Devleti kuruldu....

1927 Tarihli Uzunköprülü Ali Efendi Çeşmesi'de Suyuna Kavuştu.

Bir vakıf medeniyeti olan ecdadımız bunun bir numunesi olarak hayır niyetiyle yaşadıkları mahalleye , şehre çeşmeler inşa etmişler. Bu çeşmeleri inşaa ederken de dü...