Youtube Video

İshak Paşa Sarayı'nı salgına rağmen 226 bin 600 ziyaretçi gezdi.

İshak Paşa Sarayı'nı salgına rağmen 226 bin 600 ziyaretçi gezdi.

Tarih:2022-03-19 / Hit:1335

AA’nın haberine göre, UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve Osmanlı'nın Anadolu'daki en seçkin eserlerinin başında gelen Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tarihi İshakpaşa Sarayı, geçen yıl Kovid-19 salgınına rağmen 226 bin 600 kişiyi ağırlayarak son 9 yılın en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

 

 

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki "kartal yuvası"nı ardından 1900 rakımlı tepenin üzerine kurulan tarihi saray, Osmanlı, Selçuklu, Barok ve Rokoko mimarisiyle dikkati çekiyor.

Barındırdığı tarihi mekanlar dolayısıyla "Medeniyetler geçidi" olarak adlandırılan bölgede Osmanlı'nın Lale Devri'nde inşa edilen ve UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan saray, yerleşkesindeki cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonlarıyla misafirlerinin beğenisini topluyor.

Görkemi ve duvarlarındaki çeşitli süslemeleri ziyaretçilerden ilgi gören ve Büyük Selçuklu Devleti'nin de süsleme sanatının izlerini taşıyan ecdat yadigarı saray, yılın her mevsimi ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen İshak Paşa Sarayı, kışın da çevresini kaplayan kar örtüsüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Son yıllarda tur acentelerinin bölgeye ilgisinin artmasıyla her geçen gün ziyaretçi sayısı artan tarihi saray, ilin turizmine önemli katkı sağlıyor.

Fotoğraf: Abdullah Söylemez AA

 

YORUM YAZ




Son Eklenen Yazılar

Dünya'nın En Eski Ekmeği Çatalhöyük'te Bulundu

  Dünyada kentleşmenin olduğu ilk yerlerden Çatalhöyük'teki kazıda 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu. Konya'nın Çumra ilçesinde yer alan, Neolitik ...

Unutulan Büyük Türk Hükümdarı Babürşah ve Panipat Savaşı

Tarihte, Türkler tarafından Türkistan’da Selçuklu, Timurlu; Anadolu’da Osmanlı Devletleri gibi, Hindistan’da da muhteşem “Babürlü” veya “Gürganiye” Devleti kuruldu....

1927 Tarihli Uzunköprülü Ali Efendi Çeşmesi'de Suyuna Kavuştu.

Bir vakıf medeniyeti olan ecdadımız bunun bir numunesi olarak hayır niyetiyle yaşadıkları mahalleye , şehre çeşmeler inşa etmişler. Bu çeşmeleri inşaa ederken de dü...