19 Şevval 1447 - 7 Nisan 2026 Tarihli Türkiye Takvimi

07 Nisan 2026
3 dakika okuma
0 yorum
19 Şevval 1447 - 7 Nisan 2026 Tarihli Türkiye Takvimi
Günün Sözü
Sözü ve hareketleri ile sana Allahü teâlâyı ve ahireti hatırlat- mayan kimse ile arkadaş olma! İbni Atâullah “Rahmetullahi aleyh”
Bugün Tarihte
Dünya Sağlık Günü - Sağlık Haftası Ah­med Dâ­vu­doğ­lu Hocanın ve­fâ­tı (1983)

SAĞLIK - UZUN YAŞAMANIN SIRLARI

Beslenme profesörü olarak da bilinen, Harvard Üniversitesi mezunu Dr. John Scharffenberg, 100 yaş sırlarını açıkladı:

1- Sigara, Alkol ve Uyuşturucular: Kanserden karaciğer hastalıklarına, kalp problemlerinden ruh sağlığına kadar pek çok hastalığın sebeplerinden biri bu üçlüdür.

2- Düzenli Egzersiz: Yürüyüş, yüzme, bisiklete binme, çeşitli beden hareketleri gibi aktiviteler kalp sağlığını güçlendirir, kas kütlesini arttırır ve zihinsel gelişmeyi sağlar.

3- Abur-Cubur Yememek: Sabah kahvaltılarını asla atlamadım, öğle yemeğini zamanında yedim ve akşam yemeği yemedim. Abur-cuburlardan uzak durdum. Meyve, sebze, tam tahıllar, kuruyemişler ile beslendim.

4- Şeker Tüketimi: Şeker tüketimini hayatımdan çıkardım. Çünkü şeker; obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve kalp sağlığı için büyük bir risk faktörüdür. Vücutta iltihaplanmaya, yüksek tansiyona ve karaciğer hastalıklarına sebep oluyor.

5- Et Tüketimi: Aşırı kırmızı et ve işlenmiş et tüketiminden uzak durdum. Bunlar kalp hastalıkları, kanser ve obezite gibi ciddi sağlık problemleri ile bağlantılıdır.

Maria Branyas Morera, Guinness Rekorları'na konuşarak uzun yaşamın sırrını şöyle açıklıyor: Düzen, huzur, aile ve arkadaşlarla iyi bağ kurdum, devamlı tabiat ile temas ettim, duygusal istikrar, endişe ve pişmanlıktan uzak oldum, pozitiflik ve zehirli insanlardan uzak durdum. Hayatım boyunca Akdeniz diyeti ile beslendim (Sebze, baklagil, zeytinyağı, balık). Alkol ve sigara hiç kullanmadım, her gün egzersiz yaptım.

91 yaşındaki Robert Eddison uzun hayatı için diyor ki: Ömrüm boyunca katkı maddeli, koruyucular, emülgatörler, tatlandırıcılar ve yapay renkler gibi ultra işlenmiş gıdalardan uzak durdum. Bunlar; dondurma, salam, sosis, cips, kahvaltılık gevrekler, bisküviler, gazlı içecekler, meyve aromalı yoğurtlar, hazır çorbalar ve alkollü içecekler. 30 yaşımdan itibaren de her gün düzenli egzersiz yaptım.

Günün İsmi
Erkek: Muhlis - Kız: Mehpare
Günün Yemeği
Ezogelin çorbası, Fırında köfte, Kadayıf

Yorumlar (0)

Yorum Yaz
0/1000 karakter
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!