Taşköprü Sarımsağı İçin Küresel Tanıtım Hamlesi

25 Temmuz 2026
2 dakika okuma
0 yorum
Taşköprü Sarımsağı İçin Küresel Tanıtım Hamlesi

Taşköprü Heyeti, İspanya'da Sarımsak Müzesi'ni Ziyaret Etti

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinden İspanya'ya giden heyet, Las Pedroeras Uluslararası Sarımsak Fuarı kapsamında Etnografya ve Sarımsak Müzesi'ni ziyaret ederek bölgenin tarımsal ve kültürel mirasını yerinde inceledi. Gerçekleştirilen ziyaret, Taşköprü sarımsağının uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak önemli temaslardan biri olarak değerlendirildi.

Las Pedroeras Uluslararası Sarımsak Fuarı Kapsamında Müze Ziyareti

İspanya'nın Cuenca eyaletinde düzenlenen Las Pedroeras Uluslararası Sarımsak Fuarı'na katılan Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ ve Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın da yer aldığı heyet, fuar programı kapsamında Etnografya ve Sarımsak Müzesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, Las Pedroeras'ın yüzyıllara dayanan sarımsak üretim kültürü, geleneksel tarım yöntemleri ve bölgenin etnografik yapısını yansıtan eserler incelendi. Müze yetkililerinden sarımsak üretiminin tarihsel gelişimi hakkında bilgi alan heyet, tarımsal mirasın korunmasına yönelik uygulamaları da yakından görme fırsatı buldu.

Taşköprü Heyetinden Geniş Katılım

Müze ziyaretine Taşköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İpek, Taşköprü Yerel Eylem Grubu temsilcileri, sarımsak üreticileri ve iş insanları da katıldı. Heyet, sergilenen tarihi materyaller ve geleneksel üretim ekipmanlarını inceleyerek bölgenin tarımsal geçmişi hakkında kapsamlı bilgi edindi.

Hedef: Taşköprü Sarımsağının Uluslararası Tanıtımı

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Las Pedroeras Uluslararası Sarımsak Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ve temasların büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür organizasyonların ilçenin coğrafi işaret tescilli ürünü olan Taşköprü sarımsağının uluslararası alandaki bilinirliğini artıracağını ifade etti.

Uluslararası fuar süresince gerçekleştirilen görüşmelerin, bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra farklı ülkelerdeki üretim modellerinin incelenmesine de katkı sunduğu belirtilirken, iki önemli sarımsak üretim merkezi arasında kurulacak iş birliklerinin gelecekte yeni projelere zemin hazırlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz
0/1000 karakter
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!