Youtube Video

600 Yıllık Erguvan Bayramı Geleneği İhya Edildi

600 Yıllık Erguvan Bayramı Geleneği İhya Edildi

Tarih:2022-05-07 / Hit:1080

Bursa'da, baharı müjdeleyen, bereket, huzur ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Erguvan Bayramı kapsamında 3 gün sürecek etkinlikler başladı.

Yıldırım Belediyesince düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçede bulunan Emir Sultan Türbesi ziyaret edildi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Emir Sultan'ı Emir Sultan yapan ve bugünlere taşıyan değerin, şehrin mimarisinden ziyade gönüllerinin mimarı olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

Bursa'da yıllar önce düzenlenen etkinliklerde Anadolu, Rumeli ve gönül coğrafyalarının birçok köşesinden gelen dervişlerle hasbihal edildiğini, halkın o günkü sorunlarına çözümler aranarak ilmi sohbetlerin gerçekleştirildiğini aktaran Yılmaz, "Yıldırım Belediyesi olarak aynı geleneği sürdürmek, medeniyetimizin tarihin derinliklerinde olan bu köklerinden istifade ederek yeni yaprakların oluşumuna katkı sağlamak, birlik ve beraberliğimize katkı sunmak adına Erguvan Bayramı etkinliklerini yeniden düzenlemeye karar verdik." dedi.

 

 

 

 

Etkinliklerin birinci gününde, manevi huzurunda bulunduğumuz Emir Sultan Hazretleri'ni Anma ve Erguvan Faslı Programı ile Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Dursun Ali Erzincanlı’nı "İslamın yayılması ve yansımasında mutasavvıflar" sohbeti gerçekleştirildi. İkinci gününde “Emirsultan ve Erguvan Faslı” bölümünde Prof.Dr. Hüseyin Algül, Prof.Dr. Mustafa Kara ve Dr. Baki Efe katılım sağlayacak. Program 8 Mayıs Pazar günü son bulacak.

 

 

 

Kentte baharı müjdeleyen, bereket, huzur ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Erguvan Bayramı'nda, 8 Mayıs'a kadar stant etkinlikleri, erguvan sohbetleri, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve konserlere yer verilecek.

Haber Anadolu Ajansı

 

YORUM YAZ




Son Eklenen Yazılar

Dünya'nın En Eski Ekmeği Çatalhöyük'te Bulundu

  Dünyada kentleşmenin olduğu ilk yerlerden Çatalhöyük'teki kazıda 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu. Konya'nın Çumra ilçesinde yer alan, Neolitik ...

Unutulan Büyük Türk Hükümdarı Babürşah ve Panipat Savaşı

Tarihte, Türkler tarafından Türkistan’da Selçuklu, Timurlu; Anadolu’da Osmanlı Devletleri gibi, Hindistan’da da muhteşem “Babürlü” veya “Gürganiye” Devleti kuruldu....

1927 Tarihli Uzunköprülü Ali Efendi Çeşmesi'de Suyuna Kavuştu.

Bir vakıf medeniyeti olan ecdadımız bunun bir numunesi olarak hayır niyetiyle yaşadıkları mahalleye , şehre çeşmeler inşa etmişler. Bu çeşmeleri inşaa ederken de dü...