Trabzon'da Geleneksel Yayla Göçü Başladı
TRABZON – Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte, asırlardır kesintisiz sürdürülen geleneksel yayla göçü bu yıl da renkli görüntülerle başladı. İlçeye bağlı Sinlice Mahallesi sakinleri, geleneksel süslemelerle donattıkları inekleriyle birlikte Katağacı Yaylası'na doğru yola çıktı.
Kemençe ezgileri ve büyük bir coşku eşliğinde gerçekleştirilen yolculukta, mahalle halkı ailece yaylaya hareket etti. Geleneksel kıyafetlerin giyildiği ve hayvanların rengârenk süslendiği göç yolculuğu, güzergâh boyunca adeta kartpostallık manzaralar oluşturdu.
Protokol Göç Yolunda Vatandaşları Yalnız Bırakmadı
Kültürel mirasın yaşatıldığı bu özel etkinliğe Şalpazarı İlçe Kaymakamı Kezban Yerlikaya ve Belediye Başkanı Refik Kurukız da katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu.
![]()
Yayla Göçünün Kültürel Önemi Vurgulandı
Yayla göçünün tarihsel ve kültürel önemine vurgu yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Yayla göçü, bizlere Orta Asya'dan miras kalan göç kültürünün en önemli unsurlarından biridir. Yıllardır bu geleneğimizi yaşatıyor ve gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteriyoruz. İnsanlarımızın, çocuklarımızın ve süslenen hayvanlarımızın oluşturduğu bu rengârenk tablo, kültürümüzün zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yayla sezonunu açtık; bundan sonra da vatandaşlarımız kademeli olarak yaylalarına çıkmaya devam edecekler."
![]()
Yorumlar (0)