Youtube Video

Erzurum’da Asırlık Gelenek Yeniden Başlıyor: “1001 Hatim” İçin Geri Sayım

Erzurum’da Asırlık Gelenek Yeniden Başlıyor: “1001 Hatim” İçin Geri Sayım

Tarih: 2025-12-11 / Görüntülenme: 439

Erzurum’u doğal afetlerden korumak ve şehirde birlik-dua atmosferini canlı tutmak amacıyla, Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan “1001 Hatim” geleneği bu yıl da başlıyor. Her yıl binlerce kişinin katıldığı bu manevi program, şehirde büyük bir heyecanla bekleniyor.

19 Aralık’ta Başlayacak: İlk Hatim Pir Ali Baba Türbesi’nde

Tarihi kesin olarak bilinmese de yüzlerce yıl önce Erzurum’da başlatılan hatim geleneği, aynı ruhla devam ediyor. Erzurum Müftülüğü, programın 19 Aralık 2025 Cuma günü başlayacağını duyurdu. Açılış, saat 10.00’da Pir Ali Baba Türbesi önünde okunacak ilk hatim ve yapılacak dua ile yapılacak.

Bir Ay Boyunca Şehrin Dört Bir Yanında Hatimler Okunacak

Kur’an-ı Kerim okumayı bilen herkesin katılabildiği gelenekte, bir ay süresince gençten yaşlıya her kesim hatim indiriyor. Okunan hatimlerin birleştirilmesi için mahalle cami görevlilerine bilgi vermek yeterli olurken, isteyenler hatim sayılarını internet üzerinden de bildirebiliyor.

Program boyunca şehir genelinde Kur’an-ı Kerim tilavetleri, sohbetler ve dua programları da düzenlenecek.

Dua Programlarının Tarihleri Açıklandı

Erzurum Müftülüğü tarafından yapılan duyuruda, dua programlarının takvimi şu şekilde paylaşıldı:

Erkekler için: 16 Ocak 2026 Cuma, 09.00 – 13.00, Ulu Camii

Kadınlar için: 17 Ocak 2026 Cumartesi, 09.00 – 12.00, Ulu Camii

Müftülük, programla ilgili tüm duyuruların resmî internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacağını belirtti.

“Birlik ve Kardeşliğimiz Güçlensin”

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Rabbimizden niyazımız; okunan hatimleri kabul buyurması, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmesidir.”

YORUM YAZ



Güvenlik Kodu Yenile

Son Eklenen Yazılar